Oud Geleerd Jong Gedaan 2019

SUCCESVOLLE EERSTE COLLEGEREEKS OVER BIOTECHNOLOGIE

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (https://www.oudgeleerdjonggedaan.nl/)  is sinds dit jaar ook in Apeldoorn actief op initiatief van de actieve en enthousiaste werkgroep OGJG uit de Drie Ranken. En met financiële en mentale ondersteuning van de Stichting Huis van Ontmoeting. Ook al vinden de colleges plaats in De Drie Ranken het is nadrukkelijk geen kerkelijke activiteit! Daartoe opgeleide studenten van HBO en Universiteit geven een reeks van 4 colleges over interessante thema’s aan geïnteresseerde senioren (60+).

In oktober 2019 werd de eerste reeks colleges in De Drie Ranken over biotechnologie  verzorgd door student-docent Maaike Dekker van de Wageningen Universiteit. Onderwerpen die in de achtereenvolgende weken aan bod kwamen waren: de wondere wereld van bier; virussen meer dan een plaag?; medicijnen op maat; biotechnologie in de landbouw. Het enthousiasme voor deze colleges was groot. Binnen de kortste keren na de eerste publicaties waren er al heel veel aanmeldingen. Uiteindelijk is bij 38 aanmeldingen besloten om een stop in te stellen. Aan het eind van de vier colleges zijn er 10 evaluatievragen door de deelnemers beantwoord, met een gemiddeld waarderingscijfer van 8,7!! Een prachtig resultaat. Dat belooft veel voor de volgende twee collegereeksen.

Iedereen was welkom, want persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd! Maar bij over-intekening krijgen senioren voorrang boven niet senioren.