Projecten 2023

  De volgende activiteiten zijn in 2023 met behulp financiële ondersteuning van de stichtingen HVO en andere instanties tot stand gekomen.

  Groene Weekend

  Met behulp van een 25-tal vrijwilligers werd er tijdens het ‘Groene Weekend’ op

  vrijdagavond 31 maart en op zaterdag 1 april een programma neergezet wat gericht was op duurzaamheid en duurzaam leven.

  Op vrijdagavond kwamen ongeveer 100 mensen uit De Maten en Groot Zonnehoeve luisteren naar een lichtvoetig cabaret met als thema klimaatproblematiek en duurzaamheid. De voorstelling ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’ werd verzorgd door verhalenverteller Kees Posthumus en de veelzijdige muzikant Henk van Glabbeek. Het was een speels programma waarin de pracht van de natuur werd gevierd en de zorgen over het klimaat werden gedeeld. En praktisch: hoe kunnen wij ons inzetten voor een duurzame toekomst.

  Op zaterdag 1 april was er van 9:30 tot 16 uur in het gebouw van De Drie Ranken een grote Groenmarkt met plantjes, zaadjes enz. De wijkwethouder Sunita Biharie opende de Groenmarkt. Doordat het erg slecht weer was moest de plantjesmarkt noodgedwongen binnen in De Drie Ranken worden houden. Desondanks kwamen er ongeveer 120 mensen. Er waren zeer veel plantjes en stekjes gebracht, die vlot van de hand gingen. Er was voldoende ruimte voor informatieve gesprekken met de standhouders op gebied van duurzame energie, leven zonder afval en tweehandskleding, Er was een ‘groene ‘lunch’ en een door IVN georganiseerde wandeling naar de Heemtuin in het Matenpark. Ondanks de regen waren de deelnemers hier erg enthousiast over.

  Initiatievenregeling Gemeente Apeldoorn

  Kleurrijk Ontmoeten in de Maten (KOM!)

  In maart was de tweede editie van het multiculturele festival KOM! Er kwamen ruim 600 mensen uit veel diverse culturen. Dat is 50% meer dan vorig jaar. Het was dan ook gezellig druk. Klik hier voor meer sfeerfoto’s.
  Na een modeshow van kinderen uit 5 verschillende landen, opende de wijkwethouder Sunita Biharie het festival. Er was achtmaal een muzikaal en driemaal een dans optreden. De eetstands uit acht verschillende culturen werden druk bezocht. Maar ook verhalen en gedichten over Natuur, Cultuur en Diversiteit werden goed beluisterd. Er werd enthousiast gediscussieerd tijdens een rondetafelgesprek o.l.v. IVN over ’wat betekent de natuur voor jou’. Voor de kinderen was er een divers programma met schilderen, boetseren, gezicht schminken en haar extensie zetten. Veel mensen bleven kijken naar de schilderdemonstratie en het sneltekenen van kunstenaars van galerie ArtFra. Kortom een prachtige en heel gevarieerde dag met veel blije bezoekers. Volgend jaar weer een KOM!

  Subsidieregeling Gebiedsparticipatie