Oud geleerd, jong gedaan

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (https://www.oudgeleerdjonggedaan.nl/) is sinds dit jaar ook in Apeldoorn actief op initiatief van de actieve en enthousiaste werkgroep OGJG uit de Drie Ranken. En met financiële en mentale ondersteuning van de Stichting Huis van Ontmoeting. Ook al vinden de colleges plaats in De Drie Ranken het is nadrukkelijk geen kerkelijke activiteit! Daartoe opgeleide studenten van HBO en Universiteit geven een reeks van 4 colleges over interessante thema’s aan geïnteresseerde senioren (60+).

In oktober 2019 werd de eerste reeks van 4 colleges in De Drie Ranken verzorgd door de universitaire student-docent Maaike Dekker over biotechnologie. Zij studeert aan de Wageningen Universiteit. Onderwerpen die in de achtereenvolgende weken aan bod kwamen waren: de wondere wereld van bier; virussen meer dan een plaag?; medicijnen op maat; biotechnologie in de landbouw. Het enthousiasme voor deze colleges was groot. Binnen de kortste keren na de eerste publicaties waren er al heel veel aanmeldingen. Uiteindelijk is bij 38 aanmeldingen besloten om een stop in te stellen. Aan het eind van de vier colleges zijn er 10 evaluatievragen door de deelnemers beantwoord, met een gemiddeld waarderingscijfer van 8,7!! Een prachtig resultaat. Dat belooft veel voor de volgende twee collegereeksen.

De colleges zijn laagdrempelig en algemeen toegankelijk, voor iedereen die geïnteresseerd is. In de praktijk richten we ons wel voornamelijk op de doelgroep 60+. Daarom organiseren we de colleges ook overdag.

Het is inmiddels door de praktijk bewezen en ook door wetenschappelijk onderzoek aangetoond, dat het voor een gezonde geest en een goed welbevinden ongelooflijk belangrijk is om jezelf te blijven uitdagen en intellectueel actief te blijven. Daarom nodigen wij u graag uit om aan deze colleges deel te nemen.

Maar wie zijn ‘wij’?

Wij zijn een werkgroep uit de ‘De Drie Ranken’ in de wijk De Maten in Apeldoorn, die zich heeft verbonden aan de landelijke stichting Oud Geleerd Jong Gedaan(OGJG)
OGJG organiseert sinds 2014 collegereeksen voor senioren door enthousiaste student-docenten. Zij zijn inmiddels actief in 7 provincies en bereiken dit jaar 4200 leergierige senioren. De Drie Ranken en Oud Geleerd Jong Gedaan organiseren nu ook collegereeksen in Apeldoorn. Vooreerst drie reeksen van ieder vier colleges in het seizoen 2019-2020. Ook al vinden de colleges plaats in De Drie Ranken en zijn we als werkgroep verbonden aan deze geloofsgemeenschap, het is nadrukkelijk geen kerkelijke activiteit! Wij zien uw aanmelding graag tegemoet en zullen u graag ontmoeten.